Politika privatnosti

Politika privatnostiZadnja promjena 18. 5. 2023.


Hvala vam što ste posjetili web stranice Bioeek Obrta (“Obrt”, “mi”, “nas”, “ili "naše ”).
Predani smo zaštiti vaših osobnih podataka i vašeg prava na privatnost. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s našom politikom zaštite privatnosti, ili našim praksama u vezi s vašim osobnim podacima, obratite nam se na kontakt
Kada posjetite web stranicu https://bioeek.com/, i koristite naše usluge, povjeravate nam svoje osobne podatke. Vašu privatnost shvaćamo vrlo ozbiljno. U ovim pravilima o privatnosti, nastojimo vam na najjasniji mogući način objasniti koje podatke prikupljamo, kako ih koristimo i koja prava imate. Nadamo se da ćete pažljivo pročitati politiku privatnosti, jer je važno. Ako postoje bilo kakvi uvjeti u ovim pravilima politike privatnosti s kojima se ne slažete, molimo vas da prestanete koristiti naše web stranice i naše usluge. Politika privatnosti primjenjuju se na sve informacije prikupljene putem web stranice https://bioeek.com/), i/ili bilo koje povezane usluge, prodaje, marketinga ili događaja koje (u ovim pravilima o privatnosti nazivamo "Usluge").
Pažljivo pročitajte pravila o privatnosti jer će vam pomoći u donošenju informiranih odluka o dijeljenju vaših osobnih podataka s nama.

TABLICA SADRŽAJA

1. KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO?
2. KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE?
3. HOĆE LI VAŠI PODACI BITI PODIJELJENI SA TREĆOM STRANOM?
4. KORISTIMO LI KOLAČIĆE I DRUGE TEHNOLOGIJE PRAĆENJA?
5. UPOTREBLJAVAMO LI KARTE?
6. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE?
7. PRIKUPLJAMO LI PODATKE MALOLJETNIH OSOBA?
8. KOJA SU VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST?
9. POVREDA PRIVATNOSTI.
10.KONTROLE ZA ZNAČAJKE PRAĆENJA "NE PRAĆENJA"
11. IMAJU LI STANOVNICI KALIFORNIJE POSEBNA PRAVA NA PRIVATNOST?
12. AŽURIRAMO LI OVA PRAVILA?
13. KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI U VEZI S OVOM POLITIKOM?

1. KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO? Osobni podaci koje nam otkrivate

Ukratko: prikupljamo osobne podatke koje nam dajete. Osobne podatke koje nam dobrovoljno pružite prikupljamo prilikom izražavanja interesa za dobivanje informacija o nama ili našim proizvodima i uslugama, kada sudjelujete u aktivnostima na Uslugama ili na drugi način nas kontaktirate. Osobni podaci koje prikupljamo ovise o kontekstu vaših interakcija s nama i Uslugama, odabirima koje donosite te proizvodima i značajkama koje koristite. Osobni podaci koje prikupljamo mogu uključivati sljedeće:
Javno dostupni osobni podaci. Prikupljamo ime,djevojačko ime, prezime i nadimak, telefonske brojeve; email adrese; i druge slične podatke. Svi osobni podaci koje nam dajete moraju biti istiniti, potpuni i točni te nas morate obavijestiti o svim promjenama takvih osobnih podataka.

2. KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE?

Ukratko: vaše podatke obrađujemo u svrhe koje se temelje na legitimnim poslovnim interesima, ispunjenju našeg ugovora s vama, ispunjavanju naših zakonskih obveza i/ili vašeg pristanka. Osobne podatke prikupljene putem naših Usluga koristimo u različite poslovne svrhe opisane u nastavku. Vaše osobne podatke obrađujemo u te svrhe u oslanjanju na naše legitimne poslovne interese, kako bismo sklopili ili izvršili ugovor s vama, uz vaš pristanak i/ili za ispunjavanje naših zakonskih obveza. Naznačimo posebne razloge obrade na koje se oslanjamo pored svake svrhe navedene u nastavku. Podatke koje prikupljamo ili primamo koristimo;

Da zaštitimo naše usluge. Vaše podatke možemo koristiti kao dio naših nastojanja da naše Usluge budu sigurne i osigurane (na primjer, za praćenje i sprječavanje prijevara).

3. HOĆE LI VAŠI PODACI BITI PODIJELJENI S BILO KIME?

Ukratko: podatke dijelimo samo uz vaš pristanak, kako bismo se pridržavali zakona, pružili vam usluge, zaštitili vaša prava ili ispunili poslovne obveze.

Podatke možemo obrađivati ili dijeliti na temelju sljedeće pravne osnove:

Pristanak.

Legitimni interesi: Vaše podatke možemo obrađivati kada je to razumno potrebno za postizanje naših legitimnih poslovnih interesa.

Izvršenje ugovora: Ako smo sklopili ugovor s vama, možemo obrađivati vaše osobne podatke kako bismo ispunili uvjete ugovora.

Pravne obveze: Možemo otkriti vaše podatke ako smo zakonski obvezni to učiniti kako bismo se pridržavali važećih zakona, vladinih zahtjeva, sudskog postupka, sudskog naloga ili pravnog postupka, uključujući postupanje na temelju zahtjeva javne vlasti kako bi ispunili zahtjeve agencije nacionalne sigurnosti ili tijela kaznenog progona)

Vitalni interesi: Možemo otkriti vaše podatke ako smatramo da je potrebno istražiti, spriječiti ili poduzeti radnje u vezi s mogućim kršenjima naših pravila, sumnje na prijevaru, situacijama koje uključuju potencijalne prijetnje sigurnosti bilo koje osobe i nezakonitih aktivnosti ili kao dokaz u sudskim sporovima u koje smo uključeni.
Točnije, možda ćemo morati obraditi vaše podatke ili dijeliti vaše osobne podatke u sljedećim situacijama:

Dobavljači, konzultanti i drugi davatelji usluga treće strane. Vaše podatke možemo dijeliti s dobavljačima trećih strana, pružateljima usluga, izvođačima ili agentima koji obavljaju usluge za nas ili u naše ime i zahtijevaju pristup takvim podacima za taj posao. Primjeri uključuju: obradu plaćanja, analizu podataka, isporuku e-pošte, usluge hostinga, korisničku uslugu i marketinške djelatnosti. Odabranim trećim stranama, možemo dopustiti korištenje tehnologije praćenja na Uslugama, što će im omogućiti prikupljanje podataka o načinu na koji stupate u interakciju s Uslugama. Te se informacije mogu koristiti za, između ostalog, analizu i praćenje podataka, određivanje popularnosti određenog sadržaja i bolje razumijevanje aktivnosti na mreži. Osim ako je opisano u ovim Pravilima, ne dijelimo, prodajemo, iznajmljujemo niti trgujemo s trećim stranama zbog promotivnih djelatnosti.Imamo ugovore s našim procesorima podataka. To znači da procesori ne mogu učiniti ništa s vašim osobnim podacima osim ako im nismo dopustili da to učine. Procesori neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom organizacijom osim s nama. Procesori će ih čuvati na sigurnom i zadržati u skladu s našim uputama.

Poslovni transferi Vaše podatke možemo dijeliti ili prenositi u vezi s bilo kojim spajanjem, prodajom imovine tvrtke, financiranjem ili preuzimanjem cijelog ili dijela našeg poslovanja od strane druge tvrtke. Ili tijekom pregovora o bilo kakvoj spajanju, prodaji imovine tvrtke, financiranju ili preuzimanju cijelog ili dijela našeg poslovanja.

4. KORISTIMO LI KOLAČIĆE I DRUGE TEHNOLOGIJE PRAĆENJA?

Ukratko: kolačiće i druge tehnologije praćenja možemo koristiti za prikupljanje i pohranu vaših podataka. Kolačiće i slične tehnologije praćenja (kao što su web-beacon i pikseli) možemo koristiti za pristup informacijama ili pohranu. Posebne informacije o tome kako koristimo takve tehnologije i kako možete odbiti određene kolačiće navedene su u našim Pravilima o kolačićima.

5. UPOTREBLJAVAMO LI KARTE?

Ukratko: upotrebljavamo karte Openstreetmap licenciranu pod CC BY-SA.u svrhu pružanja bolje usluge. Ova web stranica, mobilna aplikacija ili Facebook aplikacija koristi API-je karata. Uvjete pružanja usluge API-ja za openstreetmap karte možete pronaći ovdje. Da biste bolje razumjeli Openstreetmap pogledajte ovu poveznicu. Korištenjem naše implementacije API-ja za karte pristajete na obvezu prema Openstreetmap Uvjetima pružanja usluge.

6. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE?

Ukratko: Vaše podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjavanje svrha navedenih u ovim pravilima o privatnosti,osim ako zakonom nije drugačije propisano. Vaše osobne podatke čuvat ćemo samo onoliko dugo koliko je to potrebno u svrhe navedene u ovim pravilima o privatnosti, osim ako zakonom nije propisano ili dopušteno dulje razdoblje zadržavanja (kao što su porezni, računovodstveni ili drugi pravni zahtjevi). Nijedna svrha u ovoj politici privatnosti neće zahtijevati da čuvamo vaše osobne podatke dulje od 90 dana. Kada nemamo stalnu legitimnu poslovnu potrebu za obradom vaših osobnih podataka, izbrisat ćemo ih ili anonimizirati ili, ako to nije moguće (na primjer, jer su vaši osobni podaci pohranjeni u arhivi sigurnosne kopije), onda ćemo sigurno pohraniti vaše osobne podatke i izolirati ih od bilo kakve daljnje obrade dok brisanje ne bude moguće.

7. PRIKUPLJAMO LI PODATKE OD MALOLJETNIH OSOBA?

Ukratko: ne prikupljamo svjesno podatke djece mlađe od 18 godina. Svjesno ne prikupljamo podatke djece mlađe od 18 godina. Korištenjem, Usluga izjavljujete da imate najmanje 18 godina ili da ste roditelj ili skrbnik maloljetnika i pristajete na takvo ograničeno korištenje Usluga. Ako saznamo da su prikupljeni osobni podaci korisnika mlađih od 18 godina, deaktivirat ćemo račun i poduzeti razumne mjere za brzo brisanje takvih podataka iz naše evidencije. Ako postanete svjesni bilo kakvih podataka koje smo prikupili od djece mlađe od 18 godina, obratite nam se na kontakt

8. KOJA SU VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST?

Ukratko: u nekim regijama, kao što je Europski gospodarski prostor, imate prava koja vam omogućuju veći pristup svojim osobnim podacima i kontrolu nad njima. Svoj račun možete pregledati, promijeniti ili raskinuti u bilo kojem trenutku. U nekim regijama (kao što je Europski gospodarski prostor) imate određena prava u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka. To može uključivati pravo (I) zatražiti pristup i dobiti kopiju vaših osobnih podataka, (II) zatražiti ispravak ili brisanje; (III) ograničiti obradu vaših osobnih podataka; i (IV) ako je primjenjivo, na prenosivost podataka. U određenim okolnostima također možete imati pravo prigovora na obradu vaših osobnih podataka. Da biste podnijeli takav zahtjev, molimo vas da koristite podatke za kontakt navedene u nastavku. Razmotrit ćemo i djelovati na svaki zahtjev u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka. Ako se oslanjamo na vašu suglasnost za obradu vaših osobnih podataka, imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Međutim, imajte na umu da to neće utjecati na zakonitost obrade prije njezina povlačenja. Ako imate prebivalište u Europskom gospodarskom prostoru i smatrate da nezakonito obrađujemo vaše osobne podatke, također imate pravo žaliti se lokalnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka. Njihove podatke za kontakt možete pronaći ovdje:http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Kolačići i ostala tehnologija: Većina web preglednika dopusta kolačiće automatski. Ako preferirate sami odrediti koji kolačići će biti dozvoljeni, imate na raspolaganju u svim web preglednicima mogućnost blokiranja kolačića.

9. POVREDA PRIVATNOSTI

Do kršenja privatnosti dolazi kada postoji neovlašteni pristup ili prikupljanje, korištenje, otkrivanje ili upotreba osobnih podataka. Bit ćete obaviješteni o povredama podataka kada Bioeek Obrt zaključi da ćete vjerojatno biti u opasnosti ili možete biti u situaciji pretrpjeti ozbiljnu štetu. Na primjer, povreda podataka može dovesti do ozbiljne financijske štete ili štete za vaše mentalno ili fizičko blagostanje. U slučaju da Bioeek Obrt postane svjestan povrede sigurnosti koja je rezultirala ili može dovesti do neovlaštenog pristupa, korištenja ili otkrivanja osobnih podataka Bioeek Obrt odmah će istražiti to pitanje i obavijestiti nadležno nadzorno tijelo najkasnije 72 sata nakon što saznamo za to, osim u slučaju ako povreda osobnih podataka vjerojatno neće dovesti do rizika za prava i slobode pojedinaca.

10. KONTROLE ZA ZNAČAJKE PRAĆENJA "NE PRAĆENJA"

Većina web-preglednika, nekih mobilnih operacijskih sustava i mobilnih aplikacija uključuje značajku ili postavku Do-Not-Track ("DNT") koju možete aktivirati kako biste signalizirali svoju postavku privatnosti da Vas ne bi pratili i prikupljali podatke o aktivnostima pregledavanja na mreži. Nije dovršen jedinstveni tehnološki standard za prepoznavanje i implementaciju DNT signala. Zbog toga, trenutno ne odgovaramo na signale DNT preglednika ili bilo koje drugog mehaniza koji automatski prenosi Vaš izbor da Vas se ne prati na internetu. Ako bude usvojen standard za online praćenje u budućnosti, obavijestit ćemo vas o toj praksi u ispravljenoj verziji ove politike privatnosti.

11. IMAJU LI STANOVNICI KALIFORNIJE POSEBNA PRAVA NA PRIVATNOST?

Ukratko: Da, ako ste stanovnik Kalifornije, imate posebna prava u vezi pristupa vašim osobnim podacima. Kalifornia Građanski zakon ID sekcija 1798.83, također poznat kao "Shine The Light" zakon, dopušta našim korisnicima koji su stanovnici Kalifornije da zatraže i dobiju od nas, jednom godišnje besplatno, informacije o kategorijama osobnih podataka (ako ih ima) koje smo otkrili trećim stranama za izravne marketinške svrhe, imena i adrese svih trećih osoba s kojima smo podijelili osobne podatke neposredno prije kraja kalendarske godine. Ako ste stanovnik Kalifornije i želite podnijeti takav zahtjev, molimo pošaljite nam svoj zahtjev u pisanom obliku koristeći kontakt

Ako ste mlađi od 18 godina, živite u Kaliforniji i imate registrirani račun, imate pravo zatražiti uklanjanje neželjenih podataka koje javno objavite na Uslugama. Da biste zatražili uklanjanje takvih podataka, obratite nam se putem dolje navedenih podataka za kontakt i uključite adresu e-pošte povezanu s vašim računom i izjavu koju imate u Kaliforniji. Pobrinut ćemo se da podaci ne budu javno prikazani na Uslugama, sustava, ali imajte na umu da podaci možda neće biti u potpunosti ili sveobuhvatno uklonjeni iz naših sustava.

12. DA LI RADIMO OBNAVLJANJE OVIH PRAVILA?

Ukratko: Da, obnovit ćemo ova pravila prema potrebi kako bismo ostali u skladu s relevantnim zakonima. Obnovljena verzija bit će označena novim "obnovljenim" datumom i stupit će na snagu čim bude dostupna. Ako napravimo bitne izmjene ovih pravila o privatnosti, možemo vas obavijestiti objavom o takvim promjenama ili vam izravno poslati obavijest. Potičemo vas da često pregledavate ova pravila o privatnosti kako biste bili informirani o tome kako štitimo vaše podatke.

13. KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI U VEZI S OVOM POLITIKOM zaštite privatnosti?

Ako imate pitanja ili komentara o ovim pravilima, možete nam poslati e-mail na  kontakt
Bioeek Obrt Božjakovina,
Trešnjevka 5 Dugo Selo
10370 Hrvatska

14. KAKO MOŽETE PREGLEDATI, AŽURIRATI ILI IZBRISATI PODATKE KOJE PRIKUPLJAMO OD VAS?

Na temelju zakona nekih zemalja, možda imate pravo zatražiti pristup osobnim podacima koje prikupljamo od vas, promijeniti te podatke ili ih izbrisati u nekim okolnostima. Da biste zatražili pregled, ažuriranje ili brisanje osobnih podataka, pošaljite zahtjev. Odgovorit ćemo na vaš zahtjev u roku od 30 dana.